home     vers vlees     snacks     verkooppunten     werkwijze     over ons     contact     NL
whelp     active     essential     therapy     sensitive     vitality

Vriesverse voeding is een natuurlijk, organisch product waar leven in zit.  Dit leven vindt zijn oorsprong in het niet verhitten van onze dierlijke ingrediŽnten gedurende ons productieproces.  Doordat we onze ingrediŽnten niet verhitten is de kwaliteit van onze dierlijke ingrediŽnten, ons rauw vlees, van uiterst belang.  Dag in dag uit doen we ons uiterste best om onze ingrediŽnten zoveel mogelijk lokaal aan te kopen, bij leveranciers waarmee we een goede relatie onderhouden en in wie we vertrouwen hebben. Enkel op die manier kunnen we de kwaliteit van onze producten garanderen.

En dit niet verhitten heeft tal van voordelen. Het zorgt ervoor dat onze voeding boordevol natuurlijke vitamines zit en dat onze eiwitten niet worden gedenatureerd. Bovendien maakt het dat onze vriesverse voeding uiterst smakelijk is voor je viervoeter, zonder dat we smaakversterkers toe moeten voegen. Tevens biedt het baasjes de mogelijkheid om te zien wat er werkelijk in de voeding zit. Daarnaast kan niet verhit vlees pathogene kiemen bevatten (zoals alle rauw vlees, ook dat voor menselijke consumptie). Een groot aantal van die kiemen bevorderen de darmflora van uw hond. Hierdoor wordt de weerstand van de hond verhoogd en kunnen de voedingsstoffen in de voeding beter worden opgenomen. Voor gezonde dieren zijn deze bacteriŽn dus niet ziekmakend. Bij mensen, vooral jonge kinderen, ouderen en mensen met minder weerstand, kunnen deze bacteriŽn wel tot problemen leiden. Het is daarom aangewezen om de nodige voorzorgen te nemen, net zoals met rauw vlees voor humane consumptie:

  • Bewaar ten allen tijde de koude keten na aankoop en stop bij thuiskomst de voeding zo snel mogelijk in de diepvries;
  • Ontdooi de voeding steevast in de koelkast (circa 12 uur) of in de oven (korte tijd op 70 įC), nooit op de keukentafel;
  • Was je handen voor en na het toedienen van de voeding;
  • Maak het voederbakje nadien steeds schoon met ontsmettingsmiddel
  • Gooi eventuele restjes weg in de vuilnisbak;
  • Laat je gezicht nooit aflikken door je hond nadat hij of zij heeft gegeten;
  • Raap uitwerpselen steevast op met een handschoen;
  • Houd kleine kinderen uit de buurt van rauwe voeding;

Het zijn voor de hand liggende handelingen wanneer we omspringen met rauw vlees voor menselijke consumptie, en dus zijn deze evenzeer van toepassing voor onze diervoeding. Wenst u evenwel alle pathogene kiemen te doden, dan is het aangeraden om de voeding tot in de kern te verwarmen boven de 65 įC, en dit gedurende minstens 1 minuut, liefst in de oven. Wanneer u voor verhitting opteert, dan verliest u een aantal van de voordelen die verbonden zijn aan rauw voeren maar heeft u wel nog steeds duidelijk gezien wat u aan uw viervoeter geeft.

In geval u bijkomende vragen zou hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via info@wolfsmenu.com.